Jordi

Jordi

Administrador del web

 

Si voleu contactar amb mi podeu fer-ho omplint el formulari de contacte o bé escrivint un e-mail a: info@jordicabarrocas.com

Dimarts, 08 Desembre 2015 19:06

Pescadors de l'Escala

L’any 2014 “Els Pescadors de l’Escala” celebrarem els 50 anys de la nostra fundació “oficial”. Diem “oficial” perquè en les dècades dels 50 i 60 "Els pescadors de l’Escala” que era el nom genèric que el seu propi públic els hi havia atorgat, ja actuaven per a les tavernes els dies que bufaven nords, redossaven les teranyines al port de l’Estartit, i les tripulacions, a la taverna de “Cal Negre”.

Dilluns, 20 Febrer 2012 19:17

Firal Funky Band

El passat dilluns 20 de juny al passeig vilaret de Cassà de la Selva (davant el Quim's) va sortir a la llum un nou projecte musical, el Firal Funky Band. El grup està format per: David Cabarrocas "Guetta" (teclat), Eduard Valentí (bateria), Francesc Turu (guitarra) i Jordi Cabarrocas (baix). En aquesta ocasió vam tenir la col.laboració de l'Andreu al saxo.

De nou aquest abril participaré en el curs de tècniques de gravació en estudi que realitza els estudis 44.1 d'Aiguaviva.

El curs consta de 10 sessions on s'explicava el procès d'enregistrament de cada instrument i l'edició posterior del material.

Dijous, 28 Març 2013 19:41

Actuacions Pescadors de l'Escala 2013

Com és habitual per setmana santa ja comencem a tenir l'agenda mig plena d'actuacions per tota la geografia catalana i alguna fora. Enguany la temporada és presenta més o menys com la passada tot i els moments que ens toca viure.

De moment tenim un quarantena d'actuacions signades i esperem que siguin moltes més.

Dilluns, 07 Desembre 2015 18:03

Secció en construcció

12230695-under-construction-sign

Dilluns, 07 Desembre 2015 17:43

Biografia

 

biografiaNascut un 3 de març de l'any 1976 a Sant Feliu de Guíxols en el marc d'una família sense tradició musical, en Jordi de petit ja mostrava inquietuds per la música però els pares decideixen apuntar-lo a dibuix. De més gran i veien que no pintava res el deixen estudiar música de forma autodidacte.

El primer contacte amb la música és remunta a l'any 1991 on entra a formar part del grup llagosterenc de pop-rock Toca el Dos. És aquí on comença la seva relació amb el baix elèctric i més tard amb la del seu germà gran, el contrabaix. En aquesta època enregistra una maqueta i comparteix escenari amb grups del rock català del moment com: Ja t'ho Dire, Lax'n'Busto, Umpah-Pah, Els Pets... La formació original estava integrada per: Pere Sais (veu i guitarra), Francesc Sais (guitarra), Jordi Parés (Teclats i veu), Jordi Vila (Bateria) i Jordi Cabarrocas (baix elèctric).
 
A l'any 1994 passa per la música de ball amb el grup Trisònic on hi estarà 5 anys. Més endavant formarà part d'altres formacions de ball com: Casablanca, Acquarium, Halley...
 
Paral·lelament als grups de ball l'any 1997, comença el seu interès per el Jazz i realitza estudis d’harmonia, baix elèctric i combo al Taller de Músics de Barcelona amb els professors: Iñaki Azkunze, David Mengual, José Luís Gámez. És en aquesta època quan forma part del Xavi Lloses Grup juntament amb en Marc Clos. 
 
A partir del 1996, inicia els estudis clàssics de manera oficial i s’inicia la seva relació amb el contrabaix. Comença els estudis de grau mig al "Conservatori Isaac Albèniz de Girona" i els continua el 1999 al "Conservatori  professional de Música de Badalona" on acaba el Grau mitjà amb el professor Enric Rigau i Prats en l'especialitat de contrabaix.
 
Paral·lelament als estudis de grau mitjà el novembre de l'any 2000 és seleccionat com a membre titular de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (J.O.N.C) on durant dos anys treballarà amb directors de renom com: Manel  Valdivieso, Robert King, Antoni Ros Marbà...
 
El setembre de 2003 realitza el 8è curs de corda "Ciutat de Toledo" amb el professor Antoni García Araque.
 
L'agost del 2005 és escollit per el Departament de Educació de la Generalitat per representar Catalunya en la Inter Regional Orchestra (IRO) a Alemanya, exercint les funcions de principal.
 
Ha treballat sota la batuta de directors com: Manel Valdivieso, Robert King, Jordi Mora, G. Van Waas, Gianandrea Noseda, A. Ros Marbà, Klaus Arp, E. Martínez Izquierdo... I ha rebut consells de contrabaixistes de renom com: Tomas Martin, Andrew Ackermann, Thierry Barbe, Frano Kakarigi, Cristoph Rahn, Jonathan Camps, Ernst Weissensteiner...
 
El juny de 2009 acaba els estudis de Grau Superior a L'E.S.M.U.C en l'especialitat de contrabaix música clàssica i contemporània sota la tutela del professor Toni García i Araque.
 
Durant el període de formació clàssica participa en gran quantitat de joves orquestres i grups de cambra dels que cal destacar: J.O.N.C (Jove Orquestra Nacional de Catalunya), Orquestra Athenea de Girona, Orquestra del Segle XXI, Orquestra de L'E.S.M.U.C, Orquestra del Conservatori professional de Música de Badalona... exercint les funcions de principal i solista en diverses ocasions. Ha col·laborat amb l'OBC i l’Orquestra Simfònica de Vallès.

Ha participat en nombroses gravacions en estudi de diferents estils (jazz, rock, tradicional…)


En l’actualitat és membre del popular grup d’havaneres Els Pescadors de L'Escala  com intèrpret de contrabaix  i  baríton baix on fins aleshores ha enregistrat tres discs.


També és membre del grup de jazz Deliktessen Quartet , del grup de funky Firal Funky Band i aquest darrer any liderant un nou projecte de clàssica-jazz amb el Bolling Ensemble de Girona.

 

En la vesant pedagògica ha impartit classes com a professor de combos de música moderna, baix elèctric i contrabaix en les escoles de Llagostera i Cassà de la Selva.
Aquest darrer curs és professor titular a l’Aula de Música Caldes de Malavella  impartint classes de grups instrumentals, combos i baix elèctric...

Diumenge, 22 Novembre 2015 18:28

Darreres Actualitzacions

 

Darrera actualització: 29 de març 2013

web logoMusicat web logo-AIE web esmuc web jonc-logo1 web pescadors web Fender logo svg web bazaga web godin